Tuomaristo

Tuomaristo 2020

 

 

Puheenjohtaja Gustav Djupsjöbacka, pianotaiteilija (Suomi)

Gustav Djupsjöbacka soitti ensikonserttinsa Helsingissä vuonna 1978 ja toimi kosketinsoittajana Radion Sinfoniaorkesterissa vuosina 1977-88. Hän on työskennellyt yhdessä lukuisten suomalaisten laulajien kanssa Suomessa, Euroopassa sekä Amerikassa. Djupsjöbacka toimii parhaillaan puheenjohtajana Madetoja-säätiössä sekä Suomalaisen laulumusiikin akatemiassa ja on Sibelius-Seuran varapuheenjohtaja. Djupsjöbacka on myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lehtori.

 

 

 

 

Soile Isokoski, sopraano (Suomi)

Maailman kuuluisimmilla ooppera- ja konserttilavoilla esiintyvä Soile Isokoski on aikamme kysytyimpiä sopraanoja. Isokoski on niittänyt kansainvälistä menestystä mm. Lappeenrannan laulukilpailussa, Tokion kansainvälisessä laulukilpailussa, sekä BBC Singer of the World ja Elly Ameling -laulukilpailuissa. Isokoskelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2002, sekä Valtion säveltaidepalkinto vuonna 2005. Syyskuussa 2008 Isokoskelle myönnettiin Wienissä kamarilaulajattaren arvonimi.

 

 

 

 

Randi Stene, mezzosopraano (Norja)

Randi Stene on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa tärkeimmistä pohjoismaisista laulajista. Stene debytoi vuonna 1993 Theatre du Chatelet -oopperatalossa Pariisissa laulaessaan Octavianin roolin oopperassa Der Rosenkavalier. Siitä lähtien hän on vieraillut ympäri Eurooppaa, sekä New Yorkissa ja työskennellyt lukuisien kansainvälisten pianistien ja kapellimestarien kanssa. Vuodesta 2009 lähtien Stene on toiminut professorina Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa ja vuodesta 2019 lähtien Trondheimin Oopperan taiteellisena johtajana.

 

 

 

 

Andreas Schmidt, baritoni (Saksa)

Andreas Schmidt aloitti oopperauransa Deutsche Oper Berlinissä voitettuaan Deutscher Musikwettbewerb -musiikkikilpailun vuonna 1983. Siitä lähtien hän on laulanut lukuisia rooleja Berliinissä, niin Deutsche Operissa kuin Staatsoperissakin. Hän on vieraillut ooppera- ja konserttitaloissa ympäri Eurooppaa sekä New Yorkissa ja työskennellyt useiden kansainvälisten orkestereiden ja kapellimestarien kanssa. Vuonna 1997 Hampurin kaupungin senaatti myönsi Schmidtille kamarilaulajan arvonimen.

 

 

 

 

Bengt Forsberg, pianotaiteilija (Ruotsi)

Solistina Bengt Forsberg on tunnettu yliluonnollisuudestaan ja laiminlyödyn ohjelmiston esittämisestä. Virtuoosimaisen soolouransa lisäksi Forsberg on ennen kaikkea tunnettu lied-pianistina. Etenkin yhteistyö ruotsalaisen mezzosopraano Anne Sofie von Otterin kanssa on merkittävä. Äänitysyhteistyö von Otterin kanssa alkoi vuonna 1989 albumillisella Jean Sibeliuksen lauluja ja jatkuu edelleen.

 

 

 

Iain Burnside, pianotaiteilija (Iso-Britannia)

Iain Burnside on konsertoinut yhdessä monien maailman johtavimpien laulajien kanssa. Hänen nauhoituksensa esittelevät mielikuvituksellisen ja monivivahteisen repertuaarin Beethovenista ja Schubertista aina uusimpiin suuntauksiin saakka, kuten käy ilmi Gramophone Award -palkitulta NMC Songbook -albumilta. Iain Burnside on Ludlow English Song Weekend -festivaalin taiteellinen johtaja sekä Grange Park Operan taiteellinen asiantuntija.

Sulje