Tuomaristo

Tuomaristo 2020

 

 

Puheenjohtaja Gustav Djupsjöbacka, pianotaiteilija (Suomi)

Gustav Djupsjöbacka soitti ensikonserttinsa Helsingissä vuonna 1978 ja toimi kosketinsoittajana Radion Sinfoniaorkesterissa vuosina 1977-88. Hän on työskennellyt yhdessä lukuisten suomalaisten laulajien kanssa Suomessa, Euroopassa sekä Amerikassa. Djupsjöbacka toimii Sibelius-Seuran varapuheenjohtajana ja vuoden 2020 alusta Sibeliuksen koottujen teosten julkaisuprojektin johtajana. Djupsjöbacka on toiminut Sibelius-Akatemian rehtorina ja hänelle myönnettiin professorin arvonimi 2012. Pro Finlandia-mitalin hän sai 2006.

 

 

 

 

Soile Isokoski, sopraano (Suomi)

Maailman kuuluisimmilla ooppera- ja konserttilavoilla esiintyvä Soile Isokoski on aikamme kysytyimpiä sopraanoja. Isokoski on niittänyt kansainvälistä menestystä mm. Lappeenrannan laulukilpailussa, Tokion kansainvälisessä laulukilpailussa, sekä BBC Singer of the World ja Elly Ameling -laulukilpailuissa. Isokoskelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2002, sekä Valtion säveltaidepalkinto vuonna 2005. Syyskuussa 2008 Isokoskelle myönnettiin Wienissä kamarilaulajattaren arvonimi.

 

 

 

 

Andreas Schmidt, baritoni (Saksa)

Andreas Schmidt aloitti oopperauransa Deutsche Oper Berlinissä voitettuaan Deutscher Musikwettbewerb -musiikkikilpailun vuonna 1983. Siitä lähtien hän on laulanut lukuisia rooleja Berliinissä, niin Deutsche Operissa kuin Staatsoperissakin. Hän on vieraillut ooppera- ja konserttitaloissa ympäri Eurooppaa sekä New Yorkissa ja työskennellyt useiden kansainvälisten orkestereiden ja kapellimestarien kanssa. Vuonna 1997 Hampurin kaupungin senaatti myönsi Schmidtille kamarilaulajan arvonimen.

 

 

 

 

Iain Burnside, pianotaiteilija (Iso-Britannia)

Iain Burnside on konsertoinut yhdessä monien maailman johtavimpien laulajien kanssa. Hänen nauhoituksensa esittelevät mielikuvituksellisen ja monivivahteisen repertuaarin Beethovenista ja Schubertista aina uusimpiin suuntauksiin saakka, kuten käy ilmi Gramophone Award -palkitulta NMC Songbook -albumilta. Iain Burnside on Ludlow English Song Weekend -festivaalin taiteellinen johtaja sekä Grange Park Operan taiteellinen asiantuntija.