Tietoa kilpailusta

Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestäjä on Järvenpään Sibeliusviikot ry. Pääyhteistyökumppani on Järvenpään kaupunki. Kilpailun suunnittelusta, ohjelmiston valinnasta ja säännöistä vastaa kilpailutoimikunta. Kilpailun taiteellinen johtaja, Sibelius-Akatemian laulutaiteen professori Petteri Salomaa kertoo tulevan kilpailun sisällöstä seuraavaa:

”Katsoimme kilpailun järjestäjien kesken suomalaisten laulukilpailujen joukossa olevan selvän tilauksen aidosti laulu-piano -kamarimusiikkiin keskittyvälle ja Sibeliuksen laulumusiikkiin painottuvalle kansainväliselle kilpailulle. Lied-taide olennaisena osana laulu- ja pianotaidetta on viime aikoina uudelleen noussut arvossaan intiiminä, intensiivisesti koskettavana ja vaativana taidemuotona. Sibeliuksen laaja laulutuotanto tärkeänä osana hänen säveltaidettaan edustaa suomalaista ja pohjoismaista lauluperinnettä suurenmoisella tavalla ja ansaitsee tulla kokonaisuudessaan maailmalla laajemmin tunnetuksi jo yleisesti esitettyjen suosituimpien laulujen lisäksi.

Näistä syistä nähtiin nyt loogisena vaihtoehtona viedä kilpailu tähän valittuun suuntaan, jossa suomalaisyleisö pääsee tutustumaan lahjakkaisiin nuoriin laulajiin ja soittajiin maailmalta ja taiteilijat ympäri maailmaa tutustuvat Sibeliuksen laulutuotantoon. Järjestäjät ovat myös iloisia ja kiitollisia siitä, että Järvenpään kaupunki tietoisena ja ylpeänä vastuustaan Sibelius-perinteen kantamisesta lähti aktiivisesti tukemaan kilpailua.”

 

Kilpailutoimikunta

Mia Kasper, kilpailutoimikunnan puheenjohtaja
Prof. Petteri Salomaa, kilpailun taiteellinen johtaja
Pirre Raijas
Mikko Haapaniemi
Terhi Luukkonen, Pääsihteeri

Yhteistyökumppanit

Pääyhteistyökumppani Järvenpään kaupunki

Kilpailupaikka

Kilpailupaikkana on Järvenpää-talo. Kaikki kilpailuerät käydään Sibelius-salissa. Harjoitukset alkavat jo keskiviikkona 23.4.2025.

Majoitus

Tiedot kilpailijoiden majoitusmahdollisuuksista julkaistaan myöhemmin.