Tietoa kilpailusta

Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestäjä on Järvenpään Sibeliusviikot ry. Pääyhteistyökumppani on Järvenpään kaupunki. Kilpailun suunnittelusta vastaa kilpailutoimikunta, ja kilpailun säännöistä ja ohjelmistosta taiteellinen toimikunta. Taiteellista toimikuntaa johtaa kilpailun taiteellinen johtaja, Sibelius-Akatemian laulutaiteen professori Petteri Salomaa. Hän kertoo tulevan kilpailun sisällöstä seuraavaa:

”Katsoimme kilpailun järjestäjien kesken suomalaisten laulukilpailujen joukossa olevan selvän tilauksen aidosti laulu-piano -kamarimusiikkiin keskittyvälle ja Sibeliuksen laulumusiikkiin painottuvalle kansainväliselle kilpailulle. Lied-taide olennaisena osana laulu- ja pianotaidetta on viime aikoina uudelleen noussut arvossaan intiiminä, intensiivisesti koskettavana ja vaativana taidemuotona. Sibeliuksen laaja laulutuotanto tärkeänä osana hänen säveltaidettaan edustaa suomalaista ja pohjoismaista lauluperinnettä suurenmoisella tavalla ja ansaitsee tulla kokonaisuudessaan maailmalla laajemmin tunnetuksi jo yleisesti esitettyjen suosituimpien laulujen lisäksi.

Näistä syistä nähtiin nyt loogisena vaihtoehtona viedä kilpailu tähän valittuun suuntaan, jossa suomalaisyleisö pääsee tutustumaan lahjakkaisiin nuoriin laulajiin ja soittajiin maailmalta ja taiteilijat ympäri maailmaa tutustuvat Sibeliuksen laulutuotantoon. Järjestäjät ovat myös iloisia ja kiitollisia siitä, että Järvenpään kaupunki tietoisena ja ylpeänä vastuustaan Sibelius-perinteen kantamisesta lähti aktiivisesti tukemaan kilpailua.”

 

Kilpailutoimikunta

Mia Kasper, kilpailutoimikunnan ja Järvenpään Sibeliusviikot ry:n puheenjohtaja
Petteri Salomaa, kilpailun taiteellinen johtaja, laulutaiteen professori
Laura Sallinen, Järvenpään kaupunki
Sami Ylisaari, Järvenpään kaupunki
Mikko Haapaniemi, Järvenpään Sibeliusviikot ry
Terhi Luukkonen, Järvenpään Sibeliusviikot ry sihteeri

 

Taiteellinen toimikunta

Petteri Salomaa
Pia Freund
Kristian Attila
Gustav Djupsjöbacka

Kilpailupaikkana on Järvenpää-talo. Kaikki kilpailuerät käydään Sibelius-salissa. Harjoitusmahdollisuudet ennen omaa kilpailuerää järjestetään sekä Järvenpää-talolla että Järvenpään musiikkiopistolla. Harjoitukset alkavat jo keskiviikkona 25.3.2018.

Kilpailijat majoitetaan maksutta järvenpääläisiin koteihin. Kilpailijat voivat halutessaan majoittua hotellissa omalla kustannuksellaan. Lisätietoja majoitusmahdollisuuksista julkaistaan myöhemmin.

 

Yhteistyökumppanit

Pääyhteistyökumppani:
Järvenpään kaupunki

Muut yhteistyökumppanit:
OP Uusimaa, Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö, Coronaria Uniklinikka Järvenpää, Järvenpään Kukkatalo, Ravintola Huvila

 

Kilpailupaikka

Kilpailupaikkana on Järvenpää-talo. Kaikki kilpailuerät käydään Sibelius-salissa. Harjoitusmahdollisuudet ennen omaa kilpailuerää järjestetään sekä Järvenpää-talolla että Keskisen Uudenmaan musiikkiopistolla. Harjoitukset alkavat jo keskiviikkona 25.3.2018.

 

Majoitus

Kilpailijat majoitetaan maksutta järvenpääläisiin koteihin. Kilpailijat voivat halutessaan majoittua hotellissa omalla kustannuksellaan. Lisätietoja majoitusmahdollisuuksista julkaistaan myöhemmin.