Tuomarin tervehdys

Sopraano Soile Isokoski on ensimmäistä kertaa mukana Sibelius Singing -tuomaristossa. Minkälaisissa tunnelmissa Isokoski odottaa tulevaa kilpailua?

 

– Odotan maaliskuun duokilpailua innostuneena ja uteliaana. Olen ensimmäistä kertaa tuomarina kilpailussa, jossa painotetaan yhden säveltäjän tuotantoa, Isokoski kertoo.

 

Isokoski toteaa, että Sibelius Singing, kuten muutkin musiikkikilpailut, on merkityksellinen mahdollisten uusien laulaja- ja soittajalupauksien löytymisen kannalta. Millaisia terveisiä Soile Isokoski sitten lähettäisi kilpailuun osallistumista pohtiville?

 

– Laulajat ja pianistit; ottakaa osaa kilpailuun koetellaksenne itseänne ja hermojanne! Tärkeintä ei ole voitto, vaan tehty työ ja koettu matka ohjelmiston harjoittamisessa, Isokoski painottaa.

Entä sitten katsojille: kannattaako Sibelius Singing -kilpailua tulla seuraamaan, vaikka Sibeliuksen tuotanto ei olisi ennestään tuttua?

– Sibeliuksen tuotanto on laaja. Toivoisin, että osallistujilla on ohjelmistossa myös harvemmin kuultuja kappaleita. Itse kuulijana olen kiinnostunut kuulemaan erilaisia tulkintoja jo tutuista lauluista. Vieraat kruunaavat juhlan; konsertin kruunaavat kuulijat, joten tervetuloa kuuntelemaan!

 

Sibelius Singing -kilpailu järjestetään Järvenpäässä 25.-28. maaliskuuta 2020. Ilmoittautumisaika päättyy 20.11.2019.
Ilmoittautuminen tehdään tällä lomakkeella.