FIN | ENG
Kilpailun säännöt 2020


I YLEISTÄ

 

Järvenpään Sibelius-Viikot ry järjestää Sibelius Singing - kansainvälisen duokilpailun laulajille ja pianisteille Järvenpäässä 25.-28.3.2020. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Järvenpään kaupunki. Kilpailu on avoin kansalaisuudesta riippumatta kaikille lied-duoille, joiden kumpikin osapuoli on syntynyt vuonna 1985 tai sen jälkeen.

 

II ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun ilmoittaudutaan kotisivujen (www.sibeliussinging.fi) kautta. Linkki sähköiselle ilmoittautumislomakkeelle avataan 1.10.2019. Ilmoittautumisaika päättyy 20.11.2019. Myöhästyneitä tai epätäydellisiä ilmoittautumisia ei huomioida.

Ilmoittautumiseen tulee liittää kummankin duon osapuolen seuraavat tiedot:

  • henkilötiedot
  • kopio passista tai henkilöllisyystodistuksesta
  • lyhyt CV
  • tiedot opinnoista ja aiemmista kilpailuista
  • kilpailuohjelmisto
  • yhteisvalokuva duosta
  • korkeatasoinen videotallenne mp4-muodossa nauhakarsintaa varten. Video tallennetaan ilmoittautumisen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaan.

Videotallennetta koskevat määräykset

 

Kuvassa on oltava selvästi nähtävissä sekä laulaja että pianisti koko esityksen ajan. Videota ei saa editoida. Ilmoittautumisasiakirjoista tulee käydä ilmi tallennuspaikka ja -aika. Videotallenteen ohjelma on kaksi laulua kilpailun ohjelmistosta, joista yksi on Sibeliuksen laulu, toinen vapaavalintainen laulu.

 

III NAUHAKARSINTA

 

Kilpailutoimikunnan asettama raati suorittaa karsinnan lähetettyjen ilmoittautumisasiakirjojen ja videotallenteiden perusteella. Raati valitsee kilpailuun noin 30 duoa. Valinnan tulos ilmoitetaan kilpailun kotisivuilla viimeistään 16.12.2019. Karsinnan tuloksesta ei voi valittaa.

IV KILPAILUN KULKU JA OHJELMA

 

Jokaisen duon tulee osallistua kilpailun avajaistilaisuuteen ja kilpailujärjestyksen arvontaan 25.3.2020 klo 18.00. Järvenpää-talolla. Kilpailujärjestys säilyy samana alku- ja loppukilpailussa.

 

Alkukilpailu

 

Ohjelma, jossa laulujen lukumäärä on vapaa ja kokonaisuuteen sisältyy:

1.    yksi Sibeliuksen laulu

2.    yksi laulu joltakin seuraavista säveltäjistä: Schubert, Schumann, Brahms, Wolf

3.    yksi muu pohjoismainen laulu (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti), joka ei ole Sibeliuksen laulu

Alkukilpailun ohjelman kokonaiskesto on korkeintaan 15 minuuttia. Tuomaristo valitsee loppukilpailuun 8-10 duoa.

 

Loppukilpailu

 

Vapaavalintainen ohjelma, joka sisältää vähintään 10 minuuttia Sibeliuksen lauluja. Vähintään kaksi Sibeliuksen lauluista on oltava seuraavista opuksista: 35, 38, 50, 57, 61, 86, 88, 90.

 

Loppukilpailun ohjelman kokonaiskesto on korkeintaan 25 minuuttia.

V ESITTÄMISTÄ KOSKEVIA SÄÄNNÖKSIÄ

 

Kilpailuohjelmistoon on sallittua tehdä pieniä muutoksia 25.1.2020 mennessä. Muutokset tulee ilmoittaa kirjallisesti kilpailuorganisaation erikseen antamien ohjeiden mukaan.

Kaikki Sibeliuksen laulut tulee esittää alkuperäiskielellä. Laulajan tulee esittää kaikki kappaleet ulkoa. Kilpailukappaleet voi esittää transponoituna.

Ohjelmassa ei saa olla samaa kappaletta kahdesti. Kappaleiden esitysjärjestys on vapaa ja se tulee ilmoittaa kilpailukansliaan kunkin erän alkaessa.

Duo, joka ei vuorollaan ole valmiis esiintymään, voidaan sulkea pois kilpailusta. Duo voi lääkärin antamalla todistuksella saada mahdollisuuden esiintyä myöhemmin erän aikana.

VI TUOMARISTO

Kilpailun tuomaristoon kuuluu kuusi jäsentä, joista kolme on laulajaa, kolme pianistia. Arvosteluperiaatteet ja -menettely sisältyvät tuomariston ohjesääntöön. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

VII PALKINNOT

Kilpailun palkinnot myönnetään duoille, jolloin palkintosumma jaetaan duon osapuolten kesken.

I               15 000 €

II              7500 €

III             5000 €

Tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot myös toisin. Kilpailussa voidaan jakaa myös erikoispalkintoja.

VIII MATKAT JA MAJOITUS

Kilpailijat majoitetaan maksutta järvenpääläisiin koteihin. Kukin kilpailija maksaa itse matkansa kilpailupaikalle.

IX MUUT SÄÄNNÖKSET

Duo sitoutuu noudattamaan kilpailusääntöjä, esiintymismääräyksiä ja tuomariston ratkaisuja. Duo joka ei noudata kilpailussa annettuja sääntöjä, voidaan sulkea pois kilpailusta.

Kilpailun järjestäjillä tai heidän sopimallaan kolmannella osapuolella on alueellisesti ja ajallisesti rajoittamaton oikeus tallentaa, esittää ja levittää kilpailuesityksiä eri medioissa maksamatta korvausta duoille.

Alkukilpailusta karsiutuneille duoille järjestetään mahdollisuus keskustella tuomariston jäsenten kanssa.

Näiden sääntöjen alkuperäiskieli on suomi. Mahdolliset ristiriitaisuudet ratkaisee kilpailutoimikunta suomenkielisten sääntöjen pohjalta.

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.


Tuomaristo 2020

Gustav Djupsjöbacka, pianotaiteilija (Suomi)
Soile Isokoski, sopraano (Suomi)
Randi Stene, mezzosopraano (Norja)
Andreas Schmidt, baritoni (Saksa)
Bengt Forsberg, pianotaiteilija (Ruotsi)
Iain Burnside, pianotaiteilija (Iso-Britannia)

Päivitetty 10.1.2019


 

 

 

 

Copyrights 2019